L'histoire de 4 générationsUw gastvrouw en gastheer Filosofie

Moulin Hideux contact

De Molen

De sfeer van een tuin, de edele uitstraling van een woonstede ...

Een verhaal van 4 generaties

Uitmuntendheid en passie

Er stonden twee molens langs de waterloop die de tuin omzoomt. De lokale bevolking sprak toen over "l’y deux molins", een naam die geleidelijk veranderde in "moulin hideux"..

In 1945 rest er nog maar een molen, die geen dienst meer doet. De natuur bleef uitbundig.

4 generaties uitmuntendheid en passie op een uitzonderlijke locatie.

Een rijke geschiedenis . Deze plek straalt een magische sfeer uit. In 1945 bekoort ze Raymond Henrion, die de molen koopt en verbouwt tot een hotel.

Charles Lahire, een jonge neef uit een familie van hotelhouders in La Roche, vervoegt hem enkele jaren later. Samen, en met de hulp van hun respectieve echtgenoten, bouwen ze aan de prestige van het hotel-restaurant.

Sinds 1960 Relais & Châteaux en sterrenrestaurant in de Michelingids

In 1960 wordt Le Moulin Hideux lid van de Relais de Campagne (later Relais & Châteaux). Het hotel wordt zo het eerste adres dat buiten Frankrijk kan bogen op dit prestigieuze lidmaatschap.

In datzelfde jaar wordt het restaurant van Le Moulin Hideux gelauwerd met een ster in de Michelingids. Het restaurant heeft die ster tot dusver weten te behouden.

In 1967 huwt Charles Lahire met Martine; haar familie heeft de R&C Château de Fère-en-Taredenois in de Champagnestreek. Samen nemen ze de leiding van Le Moulin Hideux. Ze hebben drie kinderen: Sophie, Catherine en Julien.

Een jonge chef in Le Moulin

Julien, sinds 2008 chef van Le Moulin, leidt het hotel-restaurant.

De 4e generatie heeft de fakkel overgenomen en de charme blijft afstralen van Le Moulin Hideux.

Uw gastheer

Julien Lahire staan aan het roer van Le Moulin Hideux. Met de schoonheid van de locatie als inspiratiebron en zijn streven naar perfectie als leidraad verrijkt hij de traditie van zijn huis met zijn persoonlijke toets.

Hij verwelkomt u met elegantie en met de ambitie u te laten genieten van een zinnenprikkelend verblijf.

Filosofie

Zin voor luxe en duurzame ontwikkeling nauw met elkaar.

In Le Moulin Hideux zijn luxe en duurzame ontwikkeling onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Zonder enige vermindering van kwaliteit en komfort integreert ons hotel geleidelijk aan de ecologische visie in heel de organisatie. Voor de verwarming, de tuinaanleg, de decoratie, de keuken enz. gaan we resoluut voor milieuvriendelijke streekproducten.

De inspanning is constant en vergt overleg met lokale ambachtslui, maar het project is boeiend en de verkregen resultaten zijn verbazend.

Zin voor luxe en duurzame ontwikkeling

In 2012 werd de klassieke verwarming op stookolie vervangen door pelletketels, een ware revolutie voor Le Moulin Hideux.

De herbebossing van ons domein

We hebben het diepste punt van de vallei en de oevers van de riviertjes herbebost. De naaldbomen hebben plaats geruimd voor loofbomen. Door een doordachte ruimtelijke indeling kan het onderhout mooi opbloeien en verbetert de biodiversiteit van het domein.

In de tuin

De bijenkorf en de nestkastjes brengen natuurlijke bondgenoten voor de weelderige moestuin. U kunt ze in alle rust waarnemen. Le Moulin Hideux zet zijn eco-inspanningen verder en wil hierin een voorbeeldrol opnemen.